« ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ | Οι Ιλλουμινάτοι (Πεφωτισμένοι) & η Νέα Παγκόσμια Τάξη »


Τα Στρουμφακια

Τα Στρουμφακια
alt

  Τα στρουμφάκια γεννήθηκαν στο Βέλγιο το 1958. Κατοικούν σε μια μυστηριώδη τοποθεσία κάπου στο δάσος το λεγόμενο Στρουμφοχωριό. Είναι μικρά μπλε πλασματάκια και φορούν άσπρους σκούφους (εκτός από τον Μπαρμπαστρούμφ που είναι ντυμένος στα κόκκινα). H αμερικάνικη εταιρεία Ηanna-Barbera εξαγόρασε τα δικαιώματα και μετονόμασε τα Βελγικά strumfs σε smurfs πράγμα που μπορεί να μας βάλει σε σκέψεις σχετικά με το νόημα και το μήνυμα το οποίο μπορεί να περνάνε. Το σίγουρο είναι ότι τα στρουμφάκια αποτελούν μια από τις πιο επιτυχημένες παιδικές σειρές καρτούν όλων των εποχών.
 
alt

  Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ξεχασμένο χωριουδάκι στο δάσος όπου κατοικούσαν κάποια μικροσκοπικά πλασματάκια που τα έλεγαν στρουμφάκια. Στο ίδιο δάσος ζούσε και ο κακός Δρακουμέλ, ο μοχθηρός γεμάτος κακία μάγος, που έλεγε συνεχώς: «Ω! πόσο σας μισώ απαίσια στρουμφάκια. Σίγουρα μια μέρα θα βρω το δρόμο για το στρουμφοχωριό σας». Κι εσείς αν είστε καλά παιδάκια, σίγουρα θα συναντήσετε κάποια μέρα τα στρουμφάκια.

  Και τότε άρχιζε το αγαπημένο μου παιδικό cartoon, με τα αγαπημένα μου στρουμφ να καταφέρνουν πάντα να ξεφεύγουν από τις ραδιουργίες του κακού μάγου και της γάτας του της Ψιψινέλ. Καθηλωνόμουν μπροστά στην τηλεόραση και δεν ήθελα να ξεκολλήσω ώσπου να ακούσω και το τραγούδι που έκλεινε την αυλαία του επεισοδίου.

  Όλα άρχισαν στις 23 Οκτώβρη του 1958 στο Βέλγιο. Τα στρουμφάκια έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Journal de Spirou Ο δημιουργός τους ήταν ένας Βέλγος ονόματι Pierre Culliford (Peyo) και τα στρουμφάκια αποτέλεσαν την πιο επιτυχημένη του δουλειά στην ιστορία του ως σκιτσογράφου. Στην αρχή τα στρουμφάκια μας κατείχαν δευτερεύοντα ρόλο στα σκίτσα του Peyo σιγά-σιγά όμως απέκτησαν κύρος και τα κατορθώματά τους άρχισαν να εμφανίζονται σε ολόκληρες στρουμφοϊστορίες σε τεύχη. Το 1981 η εταιρεία κινουμένων σχεδίων Hanna Barbera αγοράζει τα δικαιώματα των strumfs και αφού τα μετονόμασε σε smurfs τα μετέφερε στην αμερικάνικη τηλεόραση.

  Η μουσική ήταν ένα ακόμη βήμα για την επιτυχία τους, όταν ο τραγουδιστής Vader Abraham δάνεισε την φωνή του στο πρώτο single των στρουμφς. Η αναγνώριση στο Βέλγιο και στην Ολλανδία ήταν μεγάλη και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο με τα στρουμφάκια να πουλάνε όχι μόνο ως καρτούν αλλά και ως παιχνίδια, κούπες, μουσική κ.λ.π. Το απόγειο της φήμης τους και της επιτυχίας τους ήρθε με την ταινία Ο μαγικός αυλός (The magic flute) με την γνωστή μας μουσική από τον Michel Legrand. Τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 13.000 CD των στρουμφς έχουν πουληθεί. Τα βιβλία και τα σκίτσα που αφορούν τους μπλε φίλους μας (τα στρουμφάκια εννοείται) είναι απ'; τα δημοφιλέστερα στον κόσμο. Οι ιστορίες τους σε video και DVD έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες ανά τον κόσμο και η επιτυχία των στρουμφς καλά κρατεί.


alt

Ας γνωρίσουμε όμως τα αγαπημένα μας στρουμφς και τους βασικούς πρωταγωνιστές ...;

  Τα στρουμφάκια κατοικούν σε μια μυστηριώδη τοποθεσία κάπου στο δάσος το λεγόμενο Στρουμφοχωριό. Είναι μικρά μπλε πλασματάκια και φορούν άσπρους σκούφους (εκτός από τον Μπαρμπαστρούμφ που είναι ντυμένος στα κόκκινα). Κατοικούν σε σπίτια-μανιτάρια με όλες τις ανέσεις για ένα στρουμφ, η βασική τροφή τους είναι τα στρουμφόμουρα και οι λιχουδιές του Μάγειρα Στρουμφ. Το γενικό καλό προέχει στο στρουμφοχωριό γι'; αυτό και όποτε ένα ή περισσότερα στρουμφάκια απειλούνται από κάποιον κίνδυνο τα υπόλοιπα στρουμφς θα σπεύσουν εγκαίρως για βοήθεια Ας χτυπήσουμε όμως τις πόρτες τους να γνωρίσουμε το κάθε στρουμφ ξεχωριστά.

alt

  Μας υποδέχεται ο Μπαρμπαστρούμφ. Ο ηγέτης του χωριού και ο σοφότερος από όλα τα στρουμφάκια. Είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 542 χρονών και στο πρόσωπο του αναγνωρίζεται όλη η μεγαλοπρέπεια του αρχηγού. Η μακριά γενειάδα του και ο κόκκινος σκούφος τους (διαφορετικός από τον άσπρο των άλλων στρουμφ.) υποδηλώνουν το υπέργηρο της ηλικίας του (γήρας = σοφία) και ουσιαστικά είναι η μόνη αρχή και αυθεντία που αναγνωρίζουν τα στρουμφάκια. Αυτός είναι που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα τις περισσότερες φορές αν όχι όλες και η απουσία του από το στρουμφοχωριό (σε κάποια επεισόδια) συνδέεται πάντοτε με ανακατωσούρες, προβλήματα και πολλά μπλεξίματα για τα φτωχά μας στρουμφάκια.

alt
  Στο επόμενο μανιταρόσπιτο θα συναντήσουμε τον Σπιρτούλη το εξυπνότερο (όπως ο ίδιος πιστεύει) από όλα τα στρουμφς μετά βέβαια του Μπαρμπαστρούμφ. Τα γυαλάκια του με το μαύρο σκελετό υποδηλώνουν την εξυπνάδα που συχνά θέλει να επιδεικνύει έναντι των άλλων στρουμφ, αν και το μόνο που κερδίζει είναι ο χλευασμός και η περιφρόνηση τους. Ο υπερβάλλων ζήλος και το θράσος του συχνά τον φτάνει σε ακρότητες, όπως το να αμφισβητεί την σοφία του Μπαρμπαστρούμφ και να τη θεωρεί υποδεέστερη της δικής του. Όμως πάντα ο ίδιος αποδέχεται στο τέλος την ήττα του και επικαλείται τον Μπαρμπαστρούμφ ως αυθεντία.

alt
  Η Στρουμφίτα είναι το μόνο θηλυκό στρουμφάκι στο χωριό. Αποτελεί το αντικείμενο του πόθου για πολλά στρουμφς, Η Στρουμφίτα ξεκίνησε ως κατασκεύασμα και κατάσκοπος του Δρακουμέλ αργότερα όμως με την συναίνεση του Μπαρμπαστρούμφ από μελαχρινή γίνεται ξανθιά και θα ενταχθει στην στρουμφοκοινωνία.

alt
  Ο Γκρινιάρης που είναι πάντα αντίθετος με το ότι και αν πει κανείς τσαντίζεται με το παραμικρό. Είναι πάντα αρνητικός έχει όμως μαλακή καρδιά και αγαπάει τους φίλους του, ωστόσο τσαντίζεται ακόμα περισσότερο όταν αυτή αποκαλύπτεται και οι άλλοι το καταλαβαίνουν.

alt
  Ο Χαχανούλης σπαταλά όλο του το χρόνο ετοιμάζοντας σκανταλιές και δωράκια που ανατινάζονται όταν τα ανοίγεις. Γενικά είναι το πιο ανήσυχο στρουμφάκι και σπάει πλάκα εις βάρος των άλλων.

alt
  Ο Μάγειρας-στρουμφ, είναι ο σεφ των στρουμφς και αναγνωρίζει κανείς από το άσπρο μαγειρικό καπέλο που φορά. Το μανιταροσπιτό του το μυριζόμαστε από μακριά διότι εκεί παράγονται όλες οι στρουμφολιχουδιές.

alt
  Ο Λιχούδης είναι το πιο φαγανό στρουμφάκι. Καταβροχθίζει γλυκά, στρουμφόμουρα, πίτες και άλλες λιχουδιές αμέσως και όπου τις βρει κάνει επιδρομές στην κουζίνα του Μάγειρα και αφανίζει ότι υπάρχει εκεί.

  Ένα συχνό λάθος που γίνέται τόσο από τους fun των στρουμφς όσο και από τις εταιρείες μεταγλωττίσεων είναι ότι συχνά συγχέουν τον Λιχούδη με τον Μάγειρα. Στην πραγματικότητα όμως τα 2 στρουμφάκια έχουν το καθένα την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα άλλωστε στην μετάφραση τους ο Λιχούδης λέγεται Greedy smurf (φαγανό ή αδηφάγο στρουμφ) ενώ ο Μάγειράς λέγεται Cook Smurf.

alt
  Ο Ντορεμί είναι ο ατάλαντος καλλιτέχνης του χωριού. Οι ήχοι που καταφέρνει και βγάζει από την τρομπέτα του είναι πραγματικά φάλτσοι και εις βάρος των αυτιών των άλλων στρουμφς.

alt
  Ο Μελένιος είναι ο ωραίος του χωριού και είναι το πιο ματαιόδοξο από όλα τα στρουμφάκια.

alt
  Ο Κηπουρός αναγνωρίζεται ευκολα απο το αχυρένιο καπέλο και τα πράσινα ρούχα του. Γενικά δεν συμμετέχει πολύ με τη ζωή του χωριού και προτιμάει να ασχολείται με τα φυτά και τα λαχανικά του.

alt
  Ο Hefty(δεν βρηκα μεταφραση του ονοματος στα Ελληνικα) ξεχωρίζει απο το τατουάζ με την καρδιά που έχει στο μπράτσο του. Ειναι πάντα σε φόρμα, αφού ασχολείται σχεδόν με όλα τα σπορ! Αν υπάρχει κάποια δυσκολία μπορείς πάντα να βασιστείς σ΄αυτον. Αν και είναι λίγο αξεστος, πάντα θα έχει τη διάθεση να δώσει ένα χεράκι βοηθειας.

alt
  Ο Προκοπης ειναι το στρουμφάκι που μπορεί να κάνει τα πάντα στο χωριό. Όχι μόνο μπορεί να διορθώσει τα πάντα, αλλά μπορεί και να σκαρφιστεί δεκάδες διαφορετικές χρήσιμες εφευρέσεις. Ενα ρομποτ, ενα μικρό τρένο, ακόμα και ένα αεροπλάνο!! Καθώς είναι πάντα απασχολημένος, θα τον βρείτε με την μπλε φόρμα του κι ένα μολύβι στο αυτί του.

alt
  Ο Λουλουκος γυρνάει ολη μέρα στο χωριό και στο δάσος μ΄ενα μολύβι στο ένα χερι κι ένα χαρτί στο άλλο, ψάχνοντας για έμπνευση. Ολη τη μέρα προσπαθεί να βρει ρίμες με το μυαλό του στα συννεφα. Η Στρουμφιτα είναι γι΄αυτόν η κυριότερη πηγη έμπνευσης.

alt
  Ο Χουζούρης είναι το στρουμφάκι που μπορεί να κοιμηθεί απλά οπουδήποτε. Κάθε μέρος είναι ένα σωστό μέρος για να πάρει ένα μικρό υπνάκο! Η πρώτη σκέψη που κάνει το πρωί μόλις ξυπνήσει, είναι πότε θα ξαναγυρίσει στο κρεβάτι. Δεν ειναι ενας απλός τεμπέλης, ακόμα και η σκέψη κάποιας δουλειάς τον κάνει να βαριέται.

alt
  Ενα βράδυ, κι ενω το φεγγάρι ήταν μπλε, ένας πελαργός έφερε το Μωρο-Στρουμφ στο χωριό. Κανένας δεν ξέρει από που προήλθε αλλά υιοθετήθηκε αμεσως απ΄ολο το χωριό και άλλαξε τις ησυχες ζωές τους, αλλά κανεις δεν παραπονιέται γι΄αυτό. Όλοι αγαπάνε το Μωρο-Στρουμφ παρόλες τις σκανταλιές του!


alt            alt
  Αυτό το στρουμφοχωριό είναι πραγματικά ο επίγειος στρουμφοπαράδεισος κάπου χαμένος στο δάσος. Δυστυχώς όμως σε κάθε παράδεισος υπάρχει ένα φαρμακερό φίδι. Έτσι λοιπόν ο πανούργος Δρακουμέλ με την γάτα του την Ψιψινέλ έχουν αναλάβει να κάνουν την ζωή των στρουμφς πολύ δύσκολη. Ο Δρακουμέλ ζει σε έναν πύργο και προσπαθεί να πιάσει έξι τουλάχιστον στρουμφάκια για να φτιάξει χρυσάφι. Συχνά θα τον συναντήσουμε με μια απόχη στο δάσος να ψάχνει τα στρουμφς με την Ψιψινέλ να τον ακολουθεί πιστά όπου και να πάει. Φυσικά ο Δρακουμέλ δε συμπεριφέρεται καλά στην γάτα του και η Ψιψινέλ συχνά διαμαρτύρεται, η φωνή της όμως δεν ακούγεται από τον άκαρδο μάγο.

Το σχόλιο σας

Έχετε λογαριασμό στο Pathfinder;

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα tags: <a href= title=> <abbr title=> <acronym title=> <b> <blockquote cite=> <code> <em> <i> <strike> <strong>


Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Stop button Start button

ShoutBox

Τίτλος τραγουδιού σας:
Οι ακροατές σας αριθμό:
Κατάσταση του διακομιστή σας:
Μπές στη παρέα μας! Ελληνικό Μουσικο Portal Προσθεσε (εύκολα και γρηγορα)τις δικές σου μουσικές επιλογές Ελληνικό Μουσικο Portal
Τελευταία σχόλια

Ιστορική εξέλιξη αεροπλανου
dtrhty: gnfgf thcgjmjgreusmhboog hy59teovn bhuijgkfldeo4ritgbjvmd...

Ιστορική εξέλιξη αεροπλανου
dtrhty: gnfgf thcgjmjg

WINTER OLYMPICS: ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ 3 (final...
bestessays.com.au: Research writing paper has so many elements for making it...

Ερρίκος Η’: Ο βασιλιάς αποκεφαλιστής
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Διαβαστε εδω http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=248313 και...

Τι να μην αφήσετε ποτέ τη γάτα σας να φάει
assan: Εμεις δινουμε τα. Μακαρονια και λλα που περισσευουν ..κακολα...

Ερρίκος Η’: Ο βασιλιάς αποκεφαλιστής
Τασος: Ο Ερρίκος Ή ηταν ένας ψυχοπαθής και αποκεφαλιστης βασιλιάς....

ΕΛΙΑ-Ο ευλογημένος καρπός των Ελλήνων από την...
kontraktor pameran: Οι μίσχοι των φύλλων ελιάς συχνά φοριέται ως σύμβολο της ειρήνης...

Πρωταπριλιά - 1η Απριλίου , ψέματα και φάρσες με...
Οι καλύτερες φάρσες: Να που μαθαίνουμε και χρήσιμα για τις φάρσες της πρωταπριλιάς!

ΕΠΕΙΓΟΝ !!!!!!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
jessikah: Έχω μια μαρτυρία για να μοιραστώ μαζί σας έχω είναι στην ανάγκη...

ΕΠΕΙΓΟΝ !!!!!!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...
jessikah: Έχω μια μαρτυρία για να μοιραστώ μαζί σας έχω είναι στην ανάγκη...

Δημοφιλείς εγγραφές

Δημοφιλείς εγγραφέςPlatwnaaaaas: Filosofia 2 (6)
skulos-sumboules (5)
Μπάνιο και γατάκια (3)
Ιστορική εξέλιξη αεροπλανου (3)
Το Ολοκαύτωμα (3)
Ινδικό χοιρίδιο (3)
Προσοχή στις υιοθεσίες ζώων (2)
Η Γη θα χρειαστεί 100.000 χρόνια για να... (2)
Ερρίκος Η’: Ο βασιλιάς αποκεφαλιστής (2)
Εγκυκλοπαίδεια (2)

... Δείτε ακόμα: